Kaatsen bij KC "de Boer"


Kaatsen is een sport voor jong en oud. Onze club biedt die mogelijkheid.
Voor jongens en meisjes van 6 tot 106.
Ledenwedstrijden, KNKB wedstrijden, trainingen en de competities worden allemaal gespeeld op het kaatsveld aan de Uniawei te Stiens, waar sinds 2001 ook nog eens een prachtige accomodatie staat met een ruime kantine en luxe kleedboxen. Gebouwd door vrijwilligers.

KC "de Boer" bestaat sinds 1894 en heeft een rijke historie. Vele prijzen zijn er gewonnen op de Freule, PC en Bondspartijen.
Bij het 100 jarig bestaan is dat rijk omschreven in het jubileumboek "Tusken moune en toer".

Sinds 2010 heeft de club een nieuw vaandel waar weer vele eretekens een plekje kunnen vinden.

vaandel

Belangrijk voor de club is niet alleen de jeugd stimuleren via training om te kaatsen bij wedstrijden. Ook in competitie verband wordt er met plezier gekaatst.
De wat oudere recreatieve kaatsers krijgen ook de gelegenheid om met elkaar de strijd aan te gaan. Dit kan tijdens de competitie en ledenwedstrijden.
Tijdens de wintermaanden wordt er gekaatst en getraind in de sporthal.

foto-impressie

En van de jaarlijkse hoogtepunten zijn de Stienzer Keatsdagen. Al bijna een traditie aan het worden. De Merkecommissie zorgt ervoor dat dit festijn ieder jaar weer vlekkeloos verloopt.

Nog even het volgende; bij officiele wedstrijden zijn er altijd veel keurmeesters nodig om de wedstrijd in goede banen te leiden.
Iedereen mag zich daarvoor beschikbaar stellen, ben je een kaatsliefhebber die ieder jaar naar de PC of andere wedstrijden gaat en wil je ook wel eens aktief betrokken worden bij een wedstrijd, meld je dan aan bij het bestuur. Je krijg tekst en uitleg over de laatste ontwikkelingen omtrent spelregels enz.

Verder kun je de website afstruinen voor nog meer informatie over onze club.