Jordy Miedema wint zaalkaatswedstrijd Stiens

woensdag 1 februari 2017

zaal

Zaterdag 28 januari was het weer zo ver. De jaarlijkse zaalkaatspartij stond op het programma. Met 18 kaats(t)ers was er weer een mooie gevulde lijst. Er werd gekaatst om individuele prijzen die weer prachtig verzorgd waren door keurslagerij Brolsma. Voor zowel de beste dame als de beste heer was er een krans beschikbaar gesteld door it Finsterblomke.

Op deze jaarlijkse partij wordt vaak duidelijk dat het kaatsseizoen nog een eindje weg is. Velen moeten vaak weer even in het ...ritme komen, maar gezelligheid staat voorop. Er werd zoals altijd weer veel gelachen tussen het fanatieke kaatsen door. Al met al konden wij spreken van een zeer geslaagde zaalkaatspartij. Toch hopen wij in de toekomst nog iets meer deelname te mogen verwelkomen.

Uitslag
Er waren vier heren die vier keer hadden gewonnen. Het was Jordy Miedema die de minste tegen eersten (twee) had en hierdoor mocht hij de eerste prijs in ontvangst nemen. Wieger Holwerda lijkt tegenwoordig een patent op de tweede prijs te hebben, want ook nu claimde hij de tweede plaats met zes tegen eersten. Voor de derde prijs was het flink spannend. Er waren twee heren met zeven tegen eersten waardoor de tegenpunten uit het laatste eerst werden geteld. Age Anne Posthumus had er zestien en met maar twaalf legde Jelmer Bijlsma beslag op de derde prijs.
Ook bij de dames was het spannend, aangezien alle dames minimaal twee keer hadden verloren. Uiteindelijk mocht Symona de Boer de eerste prijs in ontvangst nemen met veertien punten.