Kaatskamp enorm succes!

woensdag 4 mei 2016

Kaatsclub de Boer heeft op 23 en 24 april het zesde kaatskamp met als thema “Alle ballen verzamelen” georganiseerd. Maar liefst 40 enthousiaste deelnemers hebben aan dit spektakel meegedaan. Met hulp van heel veel vrijwilligers is er wederom een groot succes van gemaakt!

De kinderen hebben tijdens het kamp heel veel ballen verzameld zoals: kaats-, voet-, volley-, basket-, hockey-, korf-, tennis-, medicijn- en zelfs hagelballen, want er waren vele winterse buien. Ze hebben veel getraind, een speurtocht door Stiens gemaakt, een bonte avond gehad met het chagrijnenspel, het bouwen van een spaghettitoren, het verwelkomen van de mystery guest (Hotze Rusticus), veel gedanst tijdens de disco en gezongen bij het kampvuur. Verder hebben ze geskippybald, “boter, kaas en eieren” en verschillende kaatsvarianten gespeeld. De jongsten hebben een kaatsproef afgelegd met een echt diploma als resultaat.

Ook heeft alle jeugd samen met ouders, familie of vrienden gekaatst in het zgn. “Amerikaansk keatsen” en het “Sleatsen”. Dat laatste moest over een echte sloot plaatsvinden en dat was hilarisch! De bal moest regelmatig uit het water gevist worden. Acht teams hebben tijdens dit ouder/kindkaatsen in achttallen tegen elkaar gekaatst en dat was weer fantastisch om mee te maken. Kinderen vinden het altijd geweldig als de ouders bij het kaatsen komen kijken, dus zijn ze natuurlijk superblij als de ouders zelf meedoen. Wat een plezier en wat een enthousiasme, geweldig!

De kinderen hebben verder twee clubliederen ten gehore gebracht in aanwezigheid van alle ouders, pannenkoeken en patat gegeten, een geweldige disco met twee heuse dj’s en een kampvuur beleefd. Er is weer heel veel gelachen en plezier gemaakt en dus zijn wij als kaatsclub natuurlijk supertrots op dit zeer geslaagde evenement.

Een en ander was niet mogelijk zonder sponsoring. Daar willen we toch even aandacht aan besteden en daarom willen we graag grote dank uitspreken aan: bakker Nico en Aeltsje voor het gratis leveren van brood, sûkerbôle, krentenbrood en broodjes voor het ontbijt. Pieter Jelles voor genoeg patat en frikadellen. Albert Heijn Wassenaar voor de appels en Jumbo Kooistra voor de dozen bananen. Auke Rauwerda stelde hout beschikbaar voor het kampvuur en spijkers en hamers voor het spijkerslaan, de familie Tiesnitsch de vuurton voor het kampvuur en Ilona Stelpstra fotografie het pak van de “mystery guest”. Het was gewoon geweldig! Hulde daarvoor en grote dank namens alle kinderen en vrijwilligers die hebben genoten van dit kaatskamp.

IMG-20160424-WA0096
IMG-20160424-WA0061