KC de Boer swingt!

dinsdag 28 april 2015

Het thema van deze 5e editie van het kaatskamp was “KC de Boer swingt!” en dat was een makkelijk thema voor zowel jeugd als organisatie. We hebben namelijk in de commissie en bij de jeugd leden die wel muzikaal zijn aangelegd en dat ook kunnen vertalen naar de armen, benen en de rest van het lichaam, succes verzekerd.

Inmiddels is het kaatskamp weer voorbij. Tweeënveertig jeugdleden waren als deelnemer en hulp het hele weekend ‘yn ’t spier’. Ook dit kamp is er weer hard getraind en hebben we veel leuke dingen gedaan.
Zo was er zaterdag een puzzeltocht door het dorp georganiseerd door de recreatiecommissie. Tussen “De Skalm” en het kaatsveld moesten verschillende opdrachten uitgevoerd en vragen beantwoord worden. Na het vrije spelen en de pannenkoeken was het tijd voor de bingo. Ook deze keer was het weer in een speciale vorm gegoten. Aan de hand van het verhaal van Ali Baba en de 40 rovers moesten de kinderen zelf uitgekozen getallen aankruisen op hun bingokaart.

Net als andere jaren was ook dit jaar weer een “mysteryguest” van de partij. Freulewinnaar Laas Pieter van Straten bleek onder de doos verstopt te zitten. Dat Laas Pieter klaar is voor het komende kaatsseizoen was aan de souplesse van zijn bewegingen wel te zien. Deze keer kwam er ook zomaar opeens een heel vreemde tv-presentator langs, genaamd Aad Misser, die zo uit de jaren 70 gestapt was. Hij had een leuke kaatsquiz voor de kinderen in petto. Daarna was er wederom tijd voor de disco, waarbij “dj Jelmer” en “dj Danny” de show stalen met eigentijdse muziek en een ware lichtshow. Na dit spektakel was het tijd voor het kampvuur, met liedjes en het clublied onder leiding van Jitze Grijpstra op accordeon. KC de Boer swingt!

De zondag werd gestart met een mars door het dorp en tijdens deze mars werden stukjes van het nieuwe kaatslied gezongen. Daarna werd er “gebomd” (bewegen op muziek) in het park onder leiding van Hielke Miedema. Vervolgens was er na de mars terug het welverdiende ontbijt met heerlijke broodjes van onze plaatselijke bakker en overgebleven pannenkoeken. Tijdens de zondag training moest men verschillende onderdelen doorlopen zoals opslag, uitslag, boerengolf en een mini korfbaltoernooi. Na het patat eten kwamen de ouders op het veld en werd er net als vorig jaar “Amerikaansk keatst”. Het kamp werd afgesloten met de bedankjes, het uitdelen van de “KC de Boerpetjes”, de “Diepenmaat bonnen”, de diploma’s en als laatste het nieuwe kaatslied en clublied. Het was absoluut een swingend weekend!

DSCN1506a
DSCN1514a